Sitten taas jatketaan=)

Seuraavana iltana aloitin ompelemisen. Ompelin ensin olkaimet kuntoon. Kuvassa näkyy että ompelin suoralla reunat ja sitten päät siks'sakilla. Jatkossa en tee enää olkaimia taitteella. Taas tuli olkaimien päät vähän vinoon joten en varmaan tee puöreitä päitä vaan seuraavaksi neliönmalliset päät- kokeilen niitäkin=)

Ompelun jälkeen käänsin olkainpalat oikein päin ja niihin ompelin mustat tehostereunat. Sitten ompelin vyötäröpalojen sivut kiinni lähes kaikilta sivuilta. Keskelle jäi pieni aukko josta sitten käänsin nekin palaset oikein päin. Sitten siks'sakkasin puhelinkankaan reunat. Olipas se kivaa, ompelutiheys oli leveämpää kuin aiemmissa mekoissa joten tuli siistiä jälkeä eikä kangas lähtenyt purkautumaan juuri mitään. Jippii=) Kerrankin taas opein jotain. Sitten huolitin kankaista irtolangat yms.

Tuossa ylempänä näkyy ompelujälki. Sen jälkeen sommitin puhelinkankaat vyötäröpaloihin ja tein rypytykset. Tein molemmat valmiiksi ennenkui naloin ompelemaan että sain molempiin paloihin samanlaiset rypytykset tai ainakin noin suurinpiirtein=)

Tässä kuvaa vielä toiselta puolelta.

Tälläinen oli rypytyksen lopputulos.

Laitoin rypytykset kiinni kahdella ompeleella jotta varmasti sitten kankaan palat pysyvät hyvin yhdessä ja kestävät pesemisen eikä lähtisi missään vaiheessa purkautumaan.

Sitten ompelin sivusaumat kiinni ja huolitin alahelman siististi. ( eli siis tein käänteen). Aahelmassa tuli 3.virheeni, käänne meinasi mennä toiselta puolelta yhden taitoksen liikaa mutta onneksi huomasin sen juuri ennen siitä kohtaa ompelemista. Alahelma oli hieman epätasainen, niin piti taittaa toisesta kohtaa vähän enempi. Siksi meinasi tulla virhe mutta ehdein huomata sen.

Sen jälkeen ompelin olkaimet mekkoon paikoilleen ja kiinnitin vielä napit paikoilleen. Olkaimet siis ovat kiinteästi kiiinni mekossa, niitä ei pysty avaamaan.

Sitten huolitin vielä kaikki irtolangat pois ja siinähän se sitten mekko oli valmiina=) Aikaa ompeluun ja huolitteluun meni sellainen 4 tuntia kun kankaat oli valmiiksi leikattuna.

Tässä tämä=) Mitäs sanotte?

Minä kyllä tykkään. Tässä vielä muutama kuva mekosta kantajansa yllä. Aivan ihanasti mekko laskeutuu=)

Mekkoa oli ihana ja helppo ommella. Mekko on juuri passelin kokoinen, eli kannatti kaventaa vähän vyötärö. Tälläisiä mekkoja voisi tehdä vielä muutaman lisää. On kyllä ihanan hulmuava neitosen yllä ja tämä mekko tuli kyllä hinnaltaan edulliseksi=) Työnteosta sitä voisi lisätä hintaa mutta kun nämä tulevat omaksi iloksi niin eipä hintaa tule=)

Oikein ihanaa helteistä kesäkuun päivää kaikille=)