Tosiaan tässä koetan saada blogini ajantasalle joten vielä yksi kirjoitus.. Tässä meneekin taas yksi yö tätä raapustaessa kun sain jo kerran kaiken kirjoitettua ja kuvat laitettua,teksti haihtui kuin savuna ilmaan. Teki kyllä mieli itkeä..

Sain taas inspiraation uuteen mekkoon yksi yö. Kaavat on vielä mitä ovat,kun olen ne piirtänyt suoraan mekosta. Nyt tuolla on jo olohuoneessa kasa ottobre-lehtiä ja kirjaston kaavakirjoja kaavoineen. Aion niistä etsiä vielä muutaman mekkomallin kankaisiini=) Joten tässä taas työtuloksia ja omien virheiden analysointia.

Tässä mallini. Kaavat piirretty tyynyliinakankaaseen ja leikattu valmiiksi. Kankaan palat on kiinnitetty nuppineuloilla paikoilleen,sillä halusin nähdä työni tuloksen ja saada visiooni silmäyksen;)

Ja siitä sitten lähti harsominen ja puolessa välissä sitten aloitin ompelemisen. Ja miten ihanaa ja helppoa tälläistä kangasta olikaan ommella verrattuna edelliseen "kovaan kankaaseen".  Harsoin ensin olkaimet yhtenäisiksi ja samoin vyötärökappaleet,niin edestä kuin takaa.

Sitten kiinnitin vyötärökappaleisiin etu ja takahelman ja tein rypytykset. Nämä tein vielä harsopistoilla ja nuppineulojen avulla.

Tässä kuva etupuolelta ompeluksen jälkeen.

Sitten kiiinnitin sivusaumat yhteen. Tässä näkeekin siks'sakin ja suoranompeleen selkeän linjan. Siks'sakki ei kyllä vetänyt tällä kertaa ryppyyn.

Mutta sitten ensimmäinen virheeni.. Huomasin tämän vasta ommeltuani palat yhteen. Pitää katsoa seuraavalla kerralla käänteet /saumavarat paremmin,että molemmat vyötäröpalat ovat samankokoisia.

Sitten ompelin olkaimiin koristeompeleet. Tosin olisi voinut tulla enemmän ilmettä jos olisi ollut eriväristä lankaa.Se idea pitää pitää mielessä=)

Sitten tein mekkoon taskut. Koetin sydäntaskuja tehdä-ei tullut mitään. Joten tein tavalliset taskut,tosin sommitin ne epätasaisesti =)

Sitten kiinnitin olkaimet takaosaan kiinni tälläisellä ompeleella=)

Laitoin vielä sydän napit koristeeksi mekkoon. Olkaimet on kiinnitetty napeilla umpinaisesti kiinni joten olkaimet eivät aukea. Mekko pujotetaan ylle,siksi on reilumman kokoinen. Huomasin olkaimissa sitten toisen virheeni.. kaavoissa on pientä hienosäätöä...

Koekaniina toimi yön tunteina ihana nalle puh=)

Tässä sitten inspiraatio mekko ja koemekko yhdessä. Sain inspiraation tuosta lindexin mekosta=)

Tässä näkyy paremmin tuo mekkojen koko ero..

Mutta tässä sitten valmis mekko havaintoineen kun se oli käynyt kantajansa yllä. Mekko on oikein ihana,ite tykkään ja näytti neitosenkin yllä ihanalta. Olen oikein tyytyväinen lopputulokseen=)

 Odotan innolla pääseväni oikean mekon ompeluun mutta pitää vielä porhaltaa hakemaan eurokankaasta pieni kangaslisä mukaan puhelin mekkoon. Muuten tulee liian sekava,eikä napitkaan ole oiken väriset..

Mutta kiitos ja kummarrus=)