Olipa se vaikeaa. Tosin ensikertalaisena ihan ymmärrettävää että virheitä tulee. Tää postaus  on täynnä kuvia ja itselle vinkkejä vastaisuutta ajatellen. Sitä kun tahtoo vähän mennä pylly edellä puuhun tai siitä mistä aita on matalin. Mutta olen kuitenkin ylpeä itsestäni,olisin voinut heittää hanskat tiskiin ja olla ompelemattakin. Mutta kun haluan oppia ja opetella tekemään asioita=)

Laitoin vetoketjun nuppineuloilla kiinni. Tosiaan ompelin ensin molemmat vetoketjujen sivut vetoketju aukinaisena.

Kangas oli toiselta puolelta vähän jäänyt repsottamaan. En huomannut sitä. Minulla oli vetoketjun reunan molemmilla puolilla kangasta eli vetoketjun ulkoreuna oli niiden sisällä.

Koska minulla oli mekko jo aiemmin tehtynä valmiiksi,niin laittaessani tukikappaleet takakappaleeseen niistä tuli epätasaiset. Muutenhan ne olisi mekon kaavojen mukaan tehty mutta nyt vain halusin saada nopeasti vetoketjun paikoilleen. Toiselta sivulta vetoketjun pää tuli siististi ja hyvin,toiselta puolelta ihan päin honkia-kiitos vinon kankaani.

Vetoketjun alaosan kiinnitin näin ompeleella,tässä vaiheessa vetoketju oli osittain jo kiinni.. Tässä kuva sisäpuolelta ja ulkopuolelta.

ompelujäljestä tuli muuten ihan siistiä.

Tässä näkyykin jo ylempänä vetoketju paikoillaan.

Tässä näkyy vetoketjun yläpäiden ompelukset. Toiselta puolelta siisti,toiselta puolelta kangas huonosti. Tässä kuvaa edestä päin kuvattuna vielä...

Ompelutiheys saattoi vielä olla minulla liian tiheää,kun vetoketju veti vinoon tai sitten itsse vedin liikaa sitä tai sitten se johtuu siitä kun vetoketju kuitenkin oli vanhasta mekosta uudelleen otettu käyttöön.

Elikäs numero selvennys vielä... 1.& 2. tarkoittavat sitä että vetoketjun päiden ompelemiseen jja huolitteluun on syytä kiinnittää huomiota. 3.& 4. tarkoittavat että nämä takakappaleen lisäpalat ovat minulla vääränkokoiset,ei siis leikattu kaavan mukaan vaan suit'sait sukkelaan kun halusin äkkiä saada tämän koemekon valmiiksi asti. 5. tarkoittaa sitä että ommeltiheys liian kireää,veti hihoja vinoon.Kankaat on oltava ommellessa hyvin yhdessä jotta tulee siistiuä jälkeä. Jos ompeleminen tuntuu epävarmalta tai kangas on vaikeaa ommeltavaa kannattaa aina harsoa osat yhteen neulalla ja langalla ennen ompelemista.

Ommeltuani huomasin myös että toinen olkasaumoista jäi repsottamaan,ei siis kuulu oikeasti noin vaan kankaiden väliin kiinni.

Tässä ylhäällä kuva takakappaleen lainelle menosta.

Tässä tosiaan ero kun vasta aivan lopuksi jälleen kerran tajusin että missä on vikaa ja muutin kankaan ompelu tiheyttä. Ja alkoi lyyti kirjoittamaan, tuli niin siistiä ja suoraa jälkeä ettei tosikaan=) Ohutkankainen kankas on aika heppoista ommeltavaa joten siinä saa kuitenkin olla tarkkana. Pallomekosta on tulossa kaksinkertainen joten ompelen siinä osat ensin yhteen ennen kuin kiinnitän niitä yhteen.  Myös hihan suut tuli liian kireällä ompeleella ja kangas pääsi purkautumaan ompeleen alta yhdestä kohtaa-tästä syytän ihan omaa kiirettä. Oli jo myöhä ja halusin saada mekon äkkiä valmiiksi.

Tässä sitten valmiita kuvia mekosta. Tosiaan kaula-aukkoa pienemmäksi,rypytystä etukappaleessa vähän enemmän, huolittelu jälki saisi olla parempaa, vetoketju siistimmin ommeltuna päistä... mutta mekko meni hyvin kantajansa ylle ja kivalta näyttää=)

Jos joskus haluaa vaihtelua, niin hihat voi kääntää toisin päin ja/tai tehdä mekosta vielä pidemmän ja tehdä vaikka perusväriseen kankaaseen kanttinauhat reunoihin tai taskuja tai aplikaatioita. Mielikuvitusta kehiin niin mitä vain voi syntyä=)

Tässä tämä kuva postaus=)