Tässä sitten ihan ensimmäinen liivimekkoni... Tämä on jo ollut neidin yllä ja kertaalleen pestykin. Kangas ei mielestäni kutistunut pesussa juurikaan,pikemminkin kangas pehmeni. Niin,virheistä sitä oppii ja viisastuu. Mistä sitä aloittaisi, omista virheistä kenties?

Kangas oli sellaista kovaa puuvilla kangasta,joustamatonta.

Ajattelin että siitä on hyvä tehdä liivimekko. Leikkaaminen sujui hyvin ja sain kankaan kuvioiden mukaan leikattua kappaleet täydellisesti. Erittäin täydellisesti.

Sitten aloin ompelemaan kappaleita yhteen. Siinä sitten eka virheeni.

Olisi ensin pitänyt ommella siksakilla kaikkien reunat,sillä kangas lähti armotta purkautumaan. Itku meinasi tulla,niin kaameaa kangasta ommella. Nooh,osat ommeltuani aloin vetämään siks'sakilla reunoja- ja aivan liian kireällä ompeleella.

Koko ajan reuna suttaantui mutten tajunnut sitten löysentää ommelta.

Blaah.. Olkaimet tuli ommeltua sitten aivan epätasaisesti ja aivan liian reunasta.. Koko ajan kangasta purkaantui lisää ja lisää... Nooh,vihdoin onnistui jotenkuten. Vielä ompelin kiireellä, joten ommel meni vinoon,, siks'sakki näkyi ulkopuolelta.

Sitten sain ommeltua mekon valmiiksi.. Alahelma meni ihan päin honkia,en siis tajunnut kääntää reunaa siististi. Täytyy siinä vielä tehdä mekon suhteen muutoksia. Siis korjata jälkeenpäin.

Vielä pesun jäljiltä mekko purkaantui muutamasta kohdasta omien virheiden ja huolimattomuuden takia.. tässä kuvia miten kangas "käyttäytyi" =)

Mekko oli kyllä aivan ihana tytön yllä. Mun lempivärinen mekko. Siis itse tykkään sinisestä yli kaiken. Aattelin vielä tilata noihin omiin tekeleisiin sellasia lappuja että handmade. Vaikka mekot siis ihan jää kotikäyttöön mutta ittelle sitten kiva muisto. Kaikki tekeleet varmaan säilytän kuitenkin neitoselle=)

Laitan kuvia tässä myöhemmin työn vaiheista...Tämä sininen kangas oli hankittu eurokankaasta,samoin siniset napit. Siniset napit ovat "koristeena",alla on nepparit. En vielä rohjennut kokeilla napinläveä,kun en kuitenkaan osaa sitä tehdä siististi. Muistan kyllä yläasteella käsityötunnilla tehneeni napinläveä..

Kuvat tuli sitten lisättyä. Ensimmäiseksi mekoksi onnistuin ihan hyvin,vaikka varmaan ompelualan asiantuntijat nauravat makeasti.. Mutta tästä se alkaa=) Kukaan ei ole seppä syntyessään.

Ihanaa viikonloppua kaikille=)