7.5.2011

Elämäni ensimmäinen itsetehty liivimekko on tässä=)

Tein viimeyönä koeversion saamistani liivimekon ohjeista. Täytyy sanoa ihan ensimmäiseksi iso kiitos Suvi.P:lle! Ohjeissa oli valmiina saumavara ja mekon koko on 80/86. Mekon saa vielä muokattua kokoon 92 sitten tulevaisuudessa kun neitokainen kasvaa. Tämä mekko on taas tehty tyynyliinaan,vähän vahvempaan sellaiseen niin saa selkeämmän kuvan lopputuloksesta. Kaavat on tehty taitteella ja siten ne tein sitten. Alavaroissa loppui kangas joten taitos kohdan harsoin sitten jotta kangas riittäisi. Ensimmäinen mokani oli kun tein etukappaleen kahteen kertaan ja ihmettelin että mikä tässä nyt on kun palat ei mee kohdilleen. Onneksi syy sitten selvisi kun tutkailin asiaa ja tein uuden takakappaleen.

Sitten harsoin taas osat yhteen ja sitten olikin jo etukappale ja takakappale valmiina.

Sitten ompelin sivusaumat yhteen ja siinä se mekko sitten olikin=)

Alasaumalle en vielä tehnyt mitään kun ajattelin että sovitan mekkoa neitoselle ensin niin näen mikä on sopiva koko alahelmalle. Siinä sitten yöntunteina ajattelin että kokeilempas vielä miltä kanttinauha näyttäisi mekossa ja laitoin nepparitkin paikoilleen. (siis tarkoituksena on olkaimiin laittaa nepparit ja päälle iso feikkinappi- en ainakaan heti aio kokeilla ommella napinläveä kun en ole sitä tehnyt vuosiin).

Purin vielä myöhemmin kanttinauhan pois, halusin vain tosiaan testata ulkonäköä. Sitten tein mekon etumukseen taskun ja kokeilin vielä miltä feikkinapit näyttäisi.. kuvassa olevat siniset napit tulevat siniseen kankaaseen.

Lopuksi tänä aamuna testasin mekkoa tytöllä=) Hyvä siitä tuli vaikka onkin vielä vähän liian iso. Tarkoituksenani on tehdä kesämekkoja joten kesällä nämä ovat hyvänkokoisia kyllä=)

Oli kyllä helppo kaava ommella. Olen kyllä ylpeä itsestäni! Pientä hienosäätöä pitää oikeaan mekkoon tehdä. Nepparit pitää ommella kunnolla kiiinni, nyt on aika löysästi koemekossa kiinni. Kuviollisessa kankaassa on huomioitava että kuviosta tulee mahdollisimman kiva, ettei vaan heitä kaavaa kankaaseen ja huomaa ettei tule juuri yhtään kuviota esiin kun on leikannut-asettelu siis tärkeä huomioida!  Napeilla, neppareilla, nauhoilla, kangaspaloilla voi tehdä vaikka mitä koristuksia. Itselläkin välähti monta uutta ideaa mieleen joten se on varmaan edessä uusi ostosreissu eurokankaaseen kun nämä mekot on tehty=) Kanttinauhaa ostin 1.5m /mekko ja se riittää just ja just jos sitä käyttää. Joten seuraavalla kerralla pitää ostaa kanttinauhaa 2-2,5 metriä/mekko. Siitä voi tehdä vielä koristuksia jos haluaa.

Ihan valtava ompelukuume on iskenyt.. En tiedä minkä kankaan kimppuun ensimmäisenä kävisin saksien kanssa. Luulen että taas suunnitelmat muuttuivat=) Sen verran vielä että kunnon ompelusakset mun pitää hankkia ja joku ompelulaatikko mihin saan napit,nauhat,sakset,langat yms.yms.  Mutta taidan tehdä tästä sinisestä kankaasta ihan ensimmäisenä tuollaisen liivimekon, sinisillä feikkinapeilla=) (ilman kanttinauhaa kylläkin) Kangas itsessään on jo niin vahva,ettei kanttinauhaa mun mielestä tarvita. Tässä vielä sinisestä kankaasta kuva...

Siinä onkin sitten miettimistä miten saan kuvion kivasti=) Mutta tälläistä tällä kertaa. Ompelu haaveet edistyy pikku hiljaa...