12.5.2011

Tuossa taas yksi yö sitten kulutin aikaa piirtämällä kaavat eräästä mekosta. Tosin muokkasin mallia ja tein siitä omatyylisen koemekon taas. Ristin sen Sammakkomekoksi.

Sitten leikkasin kaavat iät sitten ostamastani kankaasta. (kangas ostettu hämeenlinnan eurokankaasta vuonna 2008) Sen jälkeen taas sujautin langan neulaan ja ompelin mekon osat yhteen.. Ihan kiva mekosta tuli, mutta,mutta... Kangas on joustamatonta. Ei mennyt pää läpi ennen kuin olkasauma repeytyi saumasta auki. Muutoin hyvänkokoinen ja kiva malli. Tulin siihen loppu tulokseen että joko ompelen mekon joustavasta kankaasta jolloin mekko menee hyvin ylle. Tai sitten ompelen mekon taakse vetoketjun, silloin kaula-aukkoa pitää kaventaa pienemmäksi. En ole ommellut vetoketjua joten edessä on taas ostosreissu eurokankaaseen ellen kotoa löydä jostain vanhasta vaatteesta pientä vetoketjua jonka voisin koeommella koemekkooni. Tässä siis ihan ensimmäisenä kuva valmiista koemekosta=)

Tässä vieä lähikuva mekon etumuksesta ja hihoista joissa näkyy rypytykset. Tarkkaan kirjoitin ylös mitä teen missäkin välissä,etten sitten unohda joskus kun pääsen oikein ompelemaan koneella=)

Sitten niihin työkuviin.No,eipä niitä sitten montaa tullutkaan. Elikkäs Sammakkomekko=) Kaavoissa on kaulus levennetty, hieman olkaimia säädetty ja etukaulusta alareunaa levennetty sentillä alaspäin. Osia on takakappale, etukappale koostuu kahdesta osasta ja tietenkin hihat. Etukappaleen alaosa rypytetty irtolangalla ja sitten ommeltu osat yhteen. Näin tuli hyvännäköinen rypytys etukappaleeseen. Katsottava että tulee tasaiset rypytykset. Sitten takakappale kiinni etukappaleeseen olkaimista. Ja hihat kiinni mekkoon. Hihoihin tuli kanssa rypytykset, ne katsottava kanssa että tulee tasaisesti.

Tässä otin kuvan,että muistan miten päin hihat tulee laittaa. Tässä toisessa kuvassa taas hihat rypytetty paikoilleen ja alkamassa harsominen.

Sitten sivusaumat ommellaan kiinni- Etukappaleesta alasauma reunasta vähän liian pitkä,noin sentin verran pidempi kuin takakappale kun ompelin mekon yhteen.. Rypytystä voisi olla edessä vähän enemmän, hihat oli minusta aivan ihanat. Etukappale on leveämpi kuin takakappale,tulee näin enemmän mekkomaisempi. Tähän mekkoon en ole vielä löytänyt mitään kangasta mutta eiköhän sellainenkin eurokankaasta löydy kun otan sammakkomekon malliksi=) Ostan sammakko mekkoon vetoketjun ja oikee mekkoa varten jonkun ihanan joustavan kankaan mitä voi ommella tavallisella ompelukoneella.

Tässä tämä sammakko mekko=) Seuraavaksi vuorossa onkin ensimmäisen ompelemani liivimekon esittely,kertominen teosta ja ompelemisesta=) Se meinaten jo täysin valmiina=)