27.4.2011

Kotona jo olin suunnitellut suuntaavani kohti Eurokangasta. Sain yhdestä neitosen ihanasta tunikasta innostuksen kokeilla ompelemista.. Siitä mallista saisi hyvin piirrettyä kaavat, tunika ois kaula-aukolta ja kainaloista tosi hyvä. Joten minäpä tempaisin ja ostin kangasta. Aioin kokeilla ompelemista ja tehdä muutaman liivimekko mallisen kesämekon tuolle neitosella. Ostin napitkin jo valmiiksi olkaimiin, tulevat siis ihan koristeeksi ilmettä antamaan. Sain takakappaleen jo piirrettyä mutta luulen että tästä tulee aika pitkä projekti. Onneksi perhepiirissä on kaksi ompelualan asiantuntijaa kenen puoleen voi kääntyä aivan kinkkisissä tilanteissa. Täytyy ensin ommella sellainen harjoituskangas mekko ennenkuin pistää kappaleiksi nuo ihanat kankaat.. Samalla näkee sitten miten toi mun kaava toimii..

Joten tässä tulevat kangas ihanuudet=) Tästä se projekti alkaa=)

Laitan huomenna paremmat kuvat kankaista vielä erikseen=) Ja tuo malikappale tunika on vain MALLI; josta aion piirtää ompelukaavat. Tarkoitus ei siis ole muuta kuin ommella omaksi iloksi ja saas nähdä mitä näistä tunikoista tulee=) Oon kyllä paljon ommellut verhoja joten sen puolesta perusompeleminen voisi sujua ees jotenkin. Harmi vaan kun oon tällänen täydellisyyden tavoittelija=)

Vielä kun löytäisin jostakin sellaisia kaavoja mistä osaisin itse ommella, pitänee rymistää kohti kirjastoa tutkimaan käsityölehtiä.