4.5.2011

Eilen illalla sitten aloitin ompelu projektini. Kyllä siinä vaan aikaa menee kun tälläisenä ummikkona koettaa saada jotain aikaiseksi mutta tänä aamuna neitokainen liikkui yllään "koeompelukseni" yllä. Hyvänkokokoinen mallikappaleesta tuli, päänympärillä on tilaa,samoin kainalossa. Pitää vielä illemmalla laittaa isäntä pukemaan mekko tytön ylle, jos hän saa sen hyvin puettua on mekko hyvänkokoinen. =) Meillä nimittäin inhotaan ahdaskaulaisia vaatteita joita on hankala pukea. Kamala kiskoa niitä ylle...

Eli piirsin eilen mallia tästä tunikasta kaavoihin.

Piirsin erikseen etu- ja takakappaleen-tosin ilman saumavaroja. Sitten niistä kaavoista silppusin yhden tyynyliinoistamme. Heti ensimmäinen huomio, leikkasin saumavaran "summiltani ympärille, n.sentin verran jokapuolelta. Ei oikeen leikkausjälki ollut suoraa.

Joten suurennan kaavoja suoraan sitten sentillä kun aloitan kunnon kaavojen valmistamisen. Olisi myös kannattanut silputa värillinen tyynyliina, olisi nähnyt paremmin millainen tekele mekosta tuli(nyt siis sellainen vaalea tyynyliina).

Toinen olkaimista ei ihan ole samanlainen kuin toinen,joten pientä hienosäätöä on tehtävä. Harsopistoilla ompelin reunat(siis ihan neulalla ja langalla). Pitää mekkokangas sitten ommella varoen nuo pyöreät kaula-aukot ja kainalot- menee helposti ryppyyn. Sitten huomasin että kun mekko oli ommeltu-siis tämä koeversioni- niin kangas ei jousta kyllä tippaakaan. Se pitää huomioida sitten mekon koossa vyötäröltä,että on tarpeeksi ilmava ja kiva yllä.

Pituudelta mekko ainakin on hyvä. Koemekko on ohuutensa puolesta helppo pukea mutta entä kun on jämäkämpi kangas käsiteltävänä. Onko lopputulos yhtä hyvä?

En vaan eilen enää malttanut odotella vaan ryhdyin tuumasta toimeen. Tuolla netin keskustelupalstalla opastettiin ottamaan mallia vanhasta mekosta ja piirtämään siitä kaavat. Yksi mekoista siis tulee tämän ohjeistuksen mukaan tehtyä=) Toinen suositteli hankkimaan ottobre lehden, joka lehdessä on aina jonkinlainen mekko ohje, lehti maksaa siinä 10 euron pintaan ja taitaa olla kovin suosittu=) Sen voisin jossain vaiheeessa ostaa ja lukaista miltä vaikuttaa.

Lisäksi olen saamassa ihan oikeat kaavat mekkoon ompeluihmiseltä, siitä on sitten kiva muokata toisenlainen mekko. En halua että kaikki mekot ovat samanmallisia ja kokoisia. Pieni erilaisuus piristää käytössä=) Mistäköhän löytäisi sellaisen kynän jolla voi piirtää kaavat kankaaseen? Onkohan sellaisia olemassa? Pitänee kysellä asiaa.. Ihan hyvä fiilis tuli kuitenkin kun näin koemekkoni tytön yllä=) Osaan jotain sentään, vaikka en vielä ompelukoneella olekaan ommellut. Tämä koemekko on siis vain harsottu neulalla ja langalla, mutta lopputulos on kyllä hyvä=)

Jippii.. pian pääsen leikkelemään noita ihania kankaitani... Niissä vaan pitää keskittyä ja ommella ihan rauhassa. Meikäläisellä vaan tahtoo olla sitä vikaa että innoissani teen liian nopeasti ja lopputulos on suttuisen näköinen=( Toivottavasti osaan hillitä itseni. Laittelen kuvia vielä myöhemmin tänään liitteeksi... 

Illansuussa kirjoitettua.. Huomenna haen vielä eurokankaasta kynän,jolla voi piirtää kaavat kankaaseen. Samoin haen kanttinauhaa,sillä tällä mallilla kaulus/kainalot eivät tule siistiksi ilman reunaa. Joten ajattelin kokeilla sillä=) Isäntä sai puettua mekon ylle, mutta en tiedä oliko niin innostunut tuosta tyynyliinamekosta. Ehkä oikea mekko antaa sitten paremman kuvan=)

Tästä kankaasta ajattelin tehdä tämän mekon=) Haen vielä sopivaa kanttinauhaa ja katsotaan mikä on sitten lopputulos. P.S. Ompelijat,nostan teille hattua kun olette niin taitavia. Itse tässä vielä sählään ja opettelen... Ja tässäkin kaavassa olkaimet ovat erilasiet,joten vielä on siinä pikkuisen hiomista että saan samanlaiset olkaimet molemmille puolille mekkoa=)